مجددا تاكيد ميكنم اگر
امكانش براتون وجود داره كه غذاهاي سنتي رو از مادرتون ياد بگيريد بي معطلي اين رو
انجام بديد. در غير اين صورت اين پست ميتونه منبع حوبي باشه
قيمه بوشهري با قيمه هاي شهر
هاي ديگه خيلي فرق ميكنه. هم ظاهرش هم مزه اش. قيمه بوشهري رو ميكوبن و بايد طوري
گوشتش له شده باشه كه وقتي قاشق ميزني كش بياد. ايني كه خواهيد ديد قيمه ايه كه
ماماني خانم درست ميكنن و من خيلي دوستش دارم
لپه 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
گوشت سر دست نیم کیلو
رب گوجه فرنگی 2 ق غ
سیب زمینی متوسط 1 عدد
دارچین یک هشتم ق چ
زردچوبه 1 ق چ
گرد لیمو عمانی 1 ق غ
زعفران
نمک
پیاز را خورد کرده و در روغن
با گوشت تفت میدهیم
زردچوبه و دارچین را اضافه ميكنيم
(ماماني خانم خودشون دارچين
رو آسياب ميكنن. من كه از اين زحمتها به خودم نميدم!)
لپه را شسته و به دیگ اضافه
کرده و حدود 4 لیوان آب توی دیگ میریزیم
در دیگ را میبندیم و به مدت
یک ساعت میپزیم
سیب زمینی را پوست گرفته و
درسته توی دیگ می اندازیم
بعد از یک ساعت دیگر چک
میکنیم اگر گوشت پخته و له شده باشد زیر دیگ را خاموش میکنیم در غیر این صورت نیم
ساعت دیگر میپزیم و یا تا زمانی که گوشت له شود
(در صورت نياز باز هم در هنگام پخت آب اضافه كنيد)
آب را از مواد جدا کرده (ميتونيم توي آبكش بريزيم) و گوشت را میکوبیم
هر کدام را جداگانه میکوبیم
يعني لپه و سيب زميني را هم ميكوبيم
گوشت کوبیده را به لپه کوبیده اضافه کرده و با يك
ليوان از آب گوشت روی حرارت قرار میدهیم
هم ميزنيم تا مخلوط شود
و بعد بقیه آب گوشت را هم اضافه ميكنيم
رب گوجه فرنگي را در روغن
تفت داده و یک لیوان از آب گوشت را اضافه کرده سپس به ديگ اضافه ميكنيم
سیب زمینی له شده را هم اضافه ميكنيم
خوب هم می زنیم. نمک و لیمو عمانی و زعفران دم کرده
را اضافه کرده و اينقدر هم میزنیم تا زماني كه قيمه کش بیاید
اين هم از رسپي قيمه بوشهري
خلاصه و مفيد. حالا دو كلمه بشنويد از مادر عروس (اِي كِي اِي شف طيبه):
همينطور كه ملاحظه فرموديد
قيمه بوشهري شباهتي با قيمه اي كه شما ديديد و خورديد نداره ولي از اونجايي كه من
رو ميشناسيد (كه عاشق چيزهاي له شده و هلو برو تو گلو هستم) اين مدل قيمه رو بيشتر
ميپسندم.
يه چيز جالب بگم؟ يكي از هم
اتاقي هاي داداشم توي خوابگاه يه بار به دادشم گفته بوده كه : " شما بوشهري
ها چه علاقه اي به غذاهاي له شده داريد؟! چرا همه غذاهاتون رو له ميكنيد و
ميخوريد؟!" . من كلي خنديدم آخه راست گفته طفلي ما يه آش خيلي معروف هم داريم
كه له شده است و بايد كش بياد تا با كيفيت باشه. من بوشهري ها رو نميدونم ولي
همينقدر ميدونم كه خودم با اين سبك غذا خيلي حال ميكنم.
قيمه بوشهري رو با چيپس سيب
زميني سرو نميكنن. اما هميشه بايد كنارش "شكر پلو" داشته باشه. شكر پلو هم
احتمالا همون شيرين پلوي شماست كه ايشالا عمري باقي بود رسپيش رو ميذارم.
بايد باز هم تاكيد كنم كه
وقتي من ميگم "بوشهر" منظورم شهر بوشهره نه استان بوشهر. خيلي ها شكر
پلو رو نميشناسن. قيمه و شكر پلو يكي از غذاهاي رسمي مراسم هاي محرم و صفره و زياد
براي نذري درستش ميكنن كه البته له كردنش تو مقياس زياد قلق داره
قيمه بايد طوري له شده باشه
كه هنگام خوردن و زماني كه قاشق ميزني خوب كش بياد. اگه تو خونه گوشتكوب برقي
داريد كه ديگه كار فوق العاده ساده ميشه.
قيمه مزه اش ترش و شوره و
شكر پلو هم تا حدي شيرين. تركيب طعمش خاصه و به نظر من خيلي خوشمزه. عطر خيلي خوبي
هم داره. (البته من خودم هميشه فقط ته ديگ شكر پلو رو ميخورم. و با قيمه هم زيره
سياه ميخورم كه نفخش رو بگيره)