حليم بادمجان

حليم بادمجون هم مثل آش ماست از غذاهاي محبوب منه كه روزها و روزها ميتونم بخورمش بدون اينكه خسته شم. حتي آقاي شوهر هم مثل من معتاد حليم بادمجون ماماني خانمه. لازم به تكرار نيست بهتره از دستور سنتي خودتون استفاده كنيد و فقط در صورتي كه خودتون سنتيش رو درست نميكنيد از اين رسپي استفاده كنيد.
ماماني خانم حليم بادمجون رو هم با گندم درست ميكنن هم با برنج. تو خانواده گندميش طرفدار داره ولي من شخصا كشته مرده اين ورژن برنجيشم. و به همين دليله كه شما الان داريد اين مدلش رو ملاحظه ميكنيد!
در مناطق مختلف ايران حليم بادمجون به مدلهاي متفاوتي درست ميشه مثلا به جاي لپه از عدس استفاده ميشه يا خيلي چيزاي ديگه كه خودتون واردتريد. خب اين حليم بادمجوني كه تا چند لحظه ديگه مشاهده خواهيد كرد مدليشه كه من دوست دارم و مرتب سفارش ميدم (بعله تا وقتي آدم آشپز داره ديگه نيازي به آشپزي نداره!!!)

 گوشت سر دست 500 گرم   
لپه 100 گرم   
برنج 150 گرم    
بادمجان 500 گرم   
كشك 500 گرم   
گردوي خورد شده 2 ق غ   
نعناع داغ 2 ق غ   
پيازداغ 1 ليوان   
زعفران دم كرده 1 ق غ   
نمك و فلفل و روغن   


گوشت را با مقداري پياز سرخ شده و لپه ميپزيم.
برنج خيس داده شده را ميپزيم تا كاملا له شده و لعاب بياندازد
(اين رو اضافه كنم كه ماماني خانم گوشت و لپه رو از توي ديگ برداشتن و بعد برنج رو توي آب گوشت پختن كه توي تصوير ميبينيد ولي توي رسپي نيومده كه گفتم توضيح بدم گيج نشيد!)
بادمجانها را پوست گرفته و برش زده و در روغن سرخ ميكنيم


بادمجانها را در ظرفي با كمي آب ميپزيم
بعد با گوشتكوب له ميكنيم
اگر در روغن فراوان سرخ شده باشند با چنگال آنها را له ميكنيم
(گوشت رو يا ريش ريش ميكنيم يا ميكوبيم. كه من اينجا كمك كردم و گوشتها رو ريش ريش كردم)
(مقداري از كشك رو توي آب حل كرده و توي ديگ ميريزيم)
 (عكس شيشه كشك رو قاچاقي گرفتم به نظرم خوشگل اومد گذاشتمش. ميدونيد كه ماماني خانم خوشش نمياد من پول اينترنت شما رو با عكسهاي اضافي به هدر ميدم!)


گوشت كوبيده شده و لپه و برنج و بادمجان له شده را در ظرف مناسب ريخته و روي اجاق گذاشته خوب هم ميزنيم تا همه مواد به خورد هم برود
بقيه كشك را با كمي آب حل كرده و به حليم اضافه ميكنيم
چند قل كه زد حليم آماده است


(بچشيد وقتي ديديد جا افتاده از روي حرارت برداريد)


در ظرف مناسب ريخته و روي آنرا با پياز سرخ كرده و گردو و نعناع داغ و زعفران دم كرده تزئين ميكنيم




(من قبل از اينكه همه از گشنگي بميرن تندي همه رو ريختم روي حليم مسلما شما با دقت و هنري كه داريد خوشگل تزئينش ميكنيد)
به نظر من حليم بادمجون با كشك فراوان و گردوي فراوان خوشمزه تره اينه كه اگه شما مثل منيد پس خودتمون اضافه اش كنيد




پياز داغشم بايد خوب برشته باشه كه زير دندون بياد. از اين نرم و له شده هاش رو دوست ندارم (همينطور كه ميبينيد من فقط توي خوردنش تبحر دارم!!!)




ماماني خانم توي دستور زمان پخت ندادن (گوشت و لپه و برنج زمان پخت استانداردي نداره) توصيه ميكنم توي هر مرحله بچشيد و وقتي احساس كرديد پخته بريد به مرحله بعد (رسپيهاشون هميشه خلاصه و مفيده ولي من حتما بايد چند خط اضافه كنم چون نميتونم پست كوتاه داشته باشم!)

اين بود حليم بادمجون طيبه پسند. شايد مورد پسند شما هم واقع شه و مشتري شيد.

Print Friendly and PDF