تالیاتلی ال راگو



پاستا در اصل ایتالیاییه و به خمیری میگن که با آب و آرد و بعضا تخم مرغ و روغن درست میشه. و بعد آبپز شده و با سس سرو میشه. حالا پاستا رو با توجه به اشکال مختلفی که پیدا میکنه با نامهای مختلف میشناسند. اگه میله ای و باریک باشه بهش میگن اسپاگتی. اگه لوله ای و بلند باشه بهش میگن ماکارونی. اگه پیچ پیچی باشه بهش میگن فُسیلی. اگه ورقه ای باشه بهش میگن لازانیا. اگه رشته ای باشه بهش میگن نودل. اگه توش رو پر کنند بهش میگن راویولی و یا تُرتلینی......


حالا من امروز میخوام Tagliatelle "تالیاتلی" درست کنم. در کلمه ایتالیاییش g خونده نمیشه و " ل " دومی رو با تشدید بخونید. یعنی "تالیاتللی". تالیاتلی به نوعی از پاستا میگن که نواریه و تقریبا مثل فتُچینی هستش . این نوع پاستا از مشخصات منطقه "امیلیا رومانا"ی ایتالیاست. و معمولا با سس "بلُنیا " سرو میشه.


Ragu "راگو" اسم دیگه سس بلونیا است که از گوشت و کرفس و هویج و پیاز ساخته میشه و بعضا گوجه فرنگی هم بهش اضافه میکنن و با حرارت بسیار ملایم پخته میشه. کلمه راگو تلفظ ایتالیایی کلمه فرانسوی ragoût هست که از فعل ragoûter گرفته شده 




اگه رسپی Tagliatelle al Raguآقای "ماریو باتالی" رو چک کنید میبینید که نصف لیوان روغن داره و نصف لیوان کره! و 3 کیلو گوشتهای مختلف. از اونجایی که من علاقه ای ندارم که از قاشقم روغن بچکه و دندون گوشت جویدن رو هم ندارم. رسپی خودم رو تولید کردم. ولی اگه دوست داشتید شما همونجور که ماریو گفته درست کنید


گوشت چرخ کرده 200 گرم

پیاز 1 عدد

کرفس خورد شده 2/1 لیوان

هویج خورد شده 4/1 لیوان

شیر 1 لیوان

رب گوجه فرنگی 2 ق غ

تالیاتلی 1 بسته
روغن زیتون 2 ق غ

(توی رسپی نمک و فلفل و ادویه وجود نداره من هم اضافه نکردم ولی شما اگه دوست داشتید کمی نمک بریزید)









تالیاتلی رو 12 تا 15 دقیقه با یک قاشق نمک و روغن بجوشونید و آبکش کنید و روش آب سرد بریزید که بهم نچسبه.









همزمان راگو رو هم درست کنید. پیاز و هویچ و کرفس رو توی روغن تفت بدید تا کاراملایز بشه









بعد گوشت رو اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه شیر رو اضافه کنید و بذارید بپزه تا تبخیر بشه.
اگر با اضافه کردن شیر مشکل دارید با آب جایگزین کنید.







بعد از اینکه با حرارت ملایم کاملا پخت در آخر هم رب گوجه رو اضافه کنید . سستون نباید خشک باشه







راگو رو روی تالیاتلی سرو کنید. روش هم پنیر پارمزان بریزید و با ریحون تزئین کنید. نوش جان


Print Friendly and PDF