ترتیا

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pKWp5UPyqbqh3Mc7SrAAQ9aObr09TZ5ReH0tUpgNVhaudTtzIP-xmgwPMrYCgb0jwkPjCCd01bQBn8T2CSxICuObwLveNFTN0dGDyw66MtEckfMf5bkOpJC-jdaSiLRWI/Tortilla1.jpg?psid=1


تُرتیا Tortilla یک کلمه اسپانیولی به معنی "کیک کوچک" است. "ال" توی این کلمه تلفظ نمیشه. پس ترتیلا نمیخونیمش و "ترتیا" میخونیم. در اسپانیا، آمریکای جنوبی، کوبا و پرتریکو "ترتیا" یک نوعی املته. ولی در آمریکا و انگلیس ترتیا رو به عنوان یک نوع نون نازک میشناسند. این نون با آرد گندم و یا ذرت درست میشه. که با نامهای "فلاور ترتیا" و "کرن ترتیا" شناخته میشن. طعم اون ترتیایی که با آرد گندم درست میشه رو بیشتر میپسندند چون نرم تره و بهتر جویده میشه ولی ترتیای ذرت هم پرطرفداره چون طعم متفاوتی داره و کالریش هم پایین تره. البته تردتره. هر دو تقریبا به یک شکل درست میشن ولی چون اینجا فعلا آرد ذرت نایاب شده من نوع آرد گندمیش رو درست میکنم. حالا هر وقت خواستم کرن ترتیا رو درست کنم، کامل در موردش توضیح میدم.


اکثر غذاهای معروف مکزیکی رو با ترتیا درست میکنن. من کم کم همه رو آموزش میدم که البته خیلی هم ساده هستند. ولی فعلا اسامیشون رو داشته باشید تا بعد.






آرد 2 لیوان
بیکینگ پودر ½ 1 ق چ
نمک 1 ق چ
روغن مایع 2 ق غ
شیر گرم سه چهارم لیوان

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pRwVXFuGdY_CnLE5zKsXiQOeokgbrzzhzR87XJaQlCJu8Q387TAZ_PHO-YzUiqkuvYdtFcMn7_g_i31zITEPfTty1jexQxG3a-pklT5nUXdn854tSj6Etem0MdjzENup-/Tortilla2.jpg?psid=1



آرد و بیکینگ پودر رو توی یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. منظور از آرد ، آرد سفیده نه آرد گندم. بعد شیر رو گرم کنید. 30 ثانیه توی مایکروفر کافیه. باید گرم باشه نه داغ. بعد نمک و روغن رو بهش اضافه کنید. و هم بزنید تا حل شه. کم کم مخلوط شیر رو به آرد اضافه کرده و هم بزنید. باید خمیر چسبنده ای بدست بیاد.




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pIyJGzRnoK1G8tU6DMb6N6k4pckdY7JSDfcG3-bc-EziEO5C6MeIlIT_6DtyjrL1TckPv0RxL7Cn5NEIhttyVenikUVEzgRz-yXDVUIhZMil25bGGIrbv1sOSD_oTsaYM/Tortilla3.jpg?psid=1



سطح کار رو آرد بپاشید و خمیر رو ورز بدید. قبلا شیوه صحیح ورز دادن رو توی آموزش خمیر پیتزا گفتم. به همون شیوه به مدت 2 دقیقه ورز بدید. اینکار باعث میشه که چسبندگی خمیر از بین بره



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pPZXgwKZZJJ2FiwgKH75Gdt-Hu60PI20BAdig9ifkZrF9imhMCPKo3VqVidv0pofmP4TpZjZRYLaEKUWp2YNFR_4XVOhSgCmwoL1kmuYpu43BMUFcl9xMJvmvpPJlZQiH/Tortilla4.jpg?psid=1



خمیرتون بعد از ورز دادن به همچین کیفیتی میرسه. حالا توی کاسه قرار داده و روش رو با پارچه نمدار میپوشونیم و اجازه میدیم 15 دقیقه استراحت کنه. این خمیر پف نخواهد کرد. ولی نیازه که استراحت کنه



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pC5hggHBmMvcJfBCbWCHjipspK5_VvTBo5Nt7WLyWBdpw5BeNEMZGrRnatF_XHLRertv2ZSItyfiKUpnFJyV-4q569RHJwUdx_vGR4tQ7cYs-_IySmKJnvo2CYi-vLROG/Tortilla5.jpg?psid=1



خمیر رو به هشت قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل توپ در بیارید و توپ ها رو با فاصله توی ظرف قرار بدید ( که بعد به هم نچسبه) و باز روش رو بپوشونید و 20 دقیقه بذارید استراحت کنه




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pR7br2l4URUb3fBizmEM1EE1d10J1vzv32mn41eSy8UaaYf0B9B-yIvgEJuhJyJeusEnCETZ_pJF2vLs80BlHJhKKEpQxjYzXkKPXpq44jdMx7hLiGYGytqQWbypUSCos/Tortilla6.jpg?psid=1



سطح کار رو آرد بپاشید و توپ های خمیر رو دونه دونه پهن کنید. اول توپ رو با دست به شکل دیسک درآرید و بعد با وردنه از وسط به بیرون پهنش کنید. مرتب خمیر رو بلند کنید و بچرخونید و پهن کنید تا دقیقا دایره ای شکل پهن بشه. البته میتونید بعد با یه دایره بزرگ قالب بزنید. ولی اگه به این روش عمل کنید میتونید تقریبا نون های دایره ای شکل بدست بیارید. هر نون باید به اندازه تقریبا یک میل نازک بشه


توصیه شف: از پاشیدن آرد به مقدار زیاد روی سطح خودداری کنید. وردنه رو توی آرد فرو کنید و بعد بتکونیدش که آرد اضافیش گرفته بشه. اینطوری دیگه خمیر به وردنه نمیچسبه. و اگه آرد زیاد هم روی سطح بپاشید به زیر ترتیا میچسبه و بعد بدمزه میشه




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2po78G1kaBosA8UFTuM-OHYvCCAO4RA_dBf_4Ft6dLTiq6T-aiRhqYIei7YUVgx3fryTfKX1MxzWiXq_SXkf00pOEgPURTAC-6ZimWK3gTqlUvFggpN8TNZy7_3D-Iu-9-/Tortilla7.jpg?psid=1



یک ماهیتابه تفلن ضخیم و یا چدن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ شه. نون ها رو دونه دونه درست کنید و یک باره همه رو پهن نکنید. هر کدوم که آماده شد روی ماهیتابه قرار بدید تا بپزه. نیازی به چرب کردن نیست.


توصیه شف: برای اینکه ترتیا سریع پف میکنه و روش حبابهای گنده ایجاد میشه و بد شکل میشه، با یک دستمال یا دستمال کاغذی آشپزخونه مرتب حباب ها رو فشار بدید که بترکه




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pepKXXl871wduhMnXjlKbgRQ_YrnPf5pACozt6ROvZEHT5xp9Chz9qfmapUEKx_6wvW3Vd2gQBU5nDFy6T9n8bhz1hFAZlTFjtgrILCmHxPUT03hHRZNsO-Fc76_uj3gm/Tortilla8.jpg?psid=1



بعد از 30 ثانیه ترتیا رو برگردونید و سمت دیگه رو هم 30 ثانیه برشته کنید.



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pDJlWzON_GNyU10ynmzWO-_jCdvlcepALFmQnYTVqtOgxuwqVh9uPmxzaP9FdEjrNvOfCuM2_cKkDhvM2WnXjf3kMoqc_Z-qaIUunAMW_snpL1qbJ30fwg5Gt6O_MRPHM/Tortilla9.jpg?psid=1



ترتیا ها رو دونه دونه توی سبد قرار بدید و بینشون دستمال آشپزخونه بذارید و اگه تصمیم ندارید سریع مصرفش کنید، بعد لای فویل بپیچید و توی یخچال قرار بدید و یا توی فریزر تا هفته ها فریز کنید. و البته بعد برای استفاده، از فریزر که بیرون میارید باید بذارید به دمای اتاق برسه و بعد لای فویل پیچیده و توی فر گرم کنید. توی مایکروفر ممکنه زیادی خشک بشه.



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pKWp5UPyqbqh3Mc7SrAAQ9aObr09TZ5ReH0tUpgNVhaudTtzIP-xmgwPMrYCgb0jwkPjCCd01bQBn8T2CSxICuObwLveNFTN0dGDyw66MtEckfMf5bkOpJC-jdaSiLRWI/Tortilla1.jpg?psid=1



در زمان بسیار کمی میتونید این نون های مکزیکی رو آماده کنید و طعمش هم خیلی خوبه. مخصوصا اگه گرمه باشه و تازه از تنور دراومده باشه! و واسه یکی مثل مامان من که فاصله اش تا نونوایی زیاده ، گزینه مناسبیه و دیگه از گشنگی نمیمیره!!! میشه روغنش رو هم با کانولا جایگزین کرد که مشکل چربی و کلسترل هم پیش نیاد. من البته از روغن زیتون استفاده کردم.


تنوع غذاهایی که میشه با ترتیا درست کرد خیلی بالاست. من یه مدل تاکو رو فردا آموزش میدم. و البته شیوه درست کردن "تاکو شل" با استفاده از ترتیا رو هم خواهم گفت.
رسپی از texascooking
Print Friendly and PDF